why are you so far away she said, why won't you ever know that i'm in love with you that i'm in love with you

herregud hörrni

fortfarande väldigt förkyld och en brännskadad arm och alldeles för trött och alldeles för lite sömn att se fram emot. och hejdå till fina fina vänner som man inte får se på år och dar. övervikt. övervikt. övervikt. jag gillar inte ordet.

om 19 timmar ska jag dock se belle & sebastian live. så jag gör mitt bästa för att överleva tills dess!


dagens visa!

she knows she's losing it, yeah she's losing it

Hej alla!

vilken dag va!? (jag bara kände för att vara jättepositiv)


jag är förkyld som tusan men för övrigt är det ju ganska fint, jag menar jag har ju ändå namnsdag! :D haha, kommer ihåg förra årets namnsdag, jag hade glömt bort att jag hade namnsdag och sa någon i skolan grattis och sen gick jag runt och var glad hela dagen för jag hade ju liksom namnsdag! det har man ju inte varje dag! party party!

jag har fått finfina presenter dessutom, lyssna bara på det här!

- en stycken gosedjurskatt
- pengar
- två trisslotter
- en resedagbok
- en påse kantareller

helt galet, jag säger då det!!


fick dessutom ett fint brev från doktorn. åh, haha, det är skapligt irriterande att jag alltid misslyckas när jag faktiskt planerar att lägga upp en bild. tänkte ta kort på den vackra meningen som löd på ett ungefär alla proverna visade normala värden. dock fick ni det inte ordagrant för jag lyckades inte hitta pappret haha. men så var det i alla fall och nu är det bevisat att det är sjukt lätt att vara vegetarian utan att få brister! hohohaha. dock är det lite lustigt att alla människor i min omgivning framställer mig som världens största idiot när jag nämner ordet vegan. som att det vore något helknäppt dåligt. ja ni

hade lite packpanik tidigare idag, som ni kanske har läst om nedan, men jag är lite lugnare nu. kom fram till att en dag är ju faktiskt väldigt lång och om man bara är effektiv kan man faktiskt hinna med väldigt mycket på en dag! imorgon är en dag. imorgon är jag väldigt effektiv. just det ja, det var därför jag skulle sova nu så att jag blir frisk tills imorgon. och pigg. mamma berättade för mig idag att det faktiskt är väldigt viktigt att sova om man vill bli frisk. hon berättade dessutom att hon sa det för att det var sant och inte bara för att hon ville vara elak. där ser man! :P


åh, jag och får och polacken begav oss till den kära gamla karlsängskolan idag. först smög vi runt i korridorerna och andades in karlsängsdoften och kände karlsängsatmosfären och betraktade alla små varelser som tydligen går på den där skolan nu. vi var hemskt rädda för att bli utkastade av någon lärare. sen mötte vi dock en massa lärare och det var faktiskt ingen som ens försökte kasta ut oss så det var ju lyckat! pratade med eva, johan och carlberg men titti var dock inte där. inte helt okej


sen inatt tänkte vi baka något nytt som vi aldrig har bakat förut och göra detta till vårt officiella hej- och hejdåbakverk och alltid baka det när vi säger hej eller hejdå. det slutade med att vi bakade chokladbollar på grund av brist på philadefiaost. men det var inte vilka chokladbollar som helst inte, utan kladdelikladdiga chokladbollshjärtan. det ni! ;)


nu ska jag soooova! imorgon ska jag

- packaaaaaa
- skriva studenttackkort
- skicka film till spansklärare
- införskaffa nödvändiga ting
- hälsa på farmor
- hälsa på mormor och morfar
- gå på kvällspromenix
- skriva av alla gamla fina o-slängliga sms och byta mobil
- skänka alla mina femtioöringar till något vettigt
- kolla upp hur man tar sig till brighton från heathrow
- boka biljett från stockholm city till arlanda
- typ göra en budget
- lägga in musik på den portabla musikspelaren
- allt annat som man kan behöva göra när man ska flytta


aaaweeeesome

get me away from here i'm dying

åh, jag tycker inte om att packa! det är verkligen inte min kopp med te! jag vet inte vad jag ska ha på mig, popaganda, flygresa, första dagen i skolan, vad tusan liksom hur mycket kläder ska man behöva ha egentligen? ;) kom hit och hjälp mig. någon. tack.

och just det, jag får max ha 20 kg. och jag har redan packat 10. och gitarren väger 5. high five!

nåväl, det var mina stora problem! :D för övrigt kollade vi på babar idag. babars son alexander spelade piano när babar utbrast: snälla alexander, spela inte så hårt!

Jag vill bara berätta för världen att jag är helt på alexanders sida och att jag tycker att babar behandlade honom hemskt orättvist.

och du så vacker att sinatra skulle ha fallit vid dina fötter

nej men vad säger ni om att göra de två kommande dygnen lite längre? nätterna till exempel är alldeles för korta! ta bara denna natt. jag har fixat och organiserat bilder. vad är klockan? kvart i fem. inte okej! på fredag ska jag typ gå upp vid denna tid. inte okej!
gick runt i staden örebro idag och såg alla som nu har börjat skolan och tänkte att jag faktiskt också vill börja skolan litegrann sådär. men sen kom jag på att jag faktiskt ska börja skolan om en vecka. bara inte här. galenhet.
tidigare inatt sov jag till vanilla sky. trevlig film att sova till! nej men grejen var den att jag var vaken nästan hela filmen, med undantag av någon liten power nap i mitten, men sen somnade jag såklart den sista kvarten när de förklarade vad hela filmen gick ut på. så jag fattade absolut ingenting. men den var väldigt cool ändå! och simons katt och jag blev buddies, och det var väl bra för om fem dagar blir jag ju faktiskt med katt.. ;)
konstigt formulerade meningar. ett kolikbarns bekännelser är nattens skiva!

måndag 23/8-10

vet ni vad som är sjukt? att jag flyttar till england denna vecka!!!

vet ni mer vad som är sjukt? att jag ska se belle & sebastian på fredag!!!

och vet ni vad som också är sjukt? att jag köper så sjukt mycket saker just nu och bara slösar bort alla mina pengar! men grejen är den att jag köper mest saker som jag faktiskt behöver, men tyvärr behöver jag dyradyra saker så det är inte bra. idag köpte jag sjukaste grejerna. gick till apoteket för att storshoppa och storshoppning på apoteket är aldrig bra. apoteket = dyrt! apoteket = tråkigt! även om en del grejer är ganska kul att köpa.. typ fina tandborstar! :) men i alla fall så köpte jag allmänt bra saker, gick till kassan och avslutade alltihopa med: aa, så skulle jag vilja ha en förpackning lactrase också. (tabletter som innehåller enzym så att man kan dricka mjölk även om man är laktosintolerant) varpå kassörskan frågade om jag ville ha en förpackning med 10, 30 eller 100 stycken. jag hade redan innan bestämt mig för att jag skulle ta den största så att jag klarar mig i fyra månader. jag visste att det var dyrt men det var ju liksom en nödvändig investering. sjukt 1: de kostade 289 kronor. sjukt 2: när jag kom ut från apoteket kom jag på att jag är dum i huvudet och att jag aldrig kommer att göra av med 100 tabletter. de går ut år 2012. jag måste i snitt äta en per vecka hela tiden om de ska ta slut, och jag brukar typ aldrig äta egentligen. plus att jag har funderat lite på att bli vegan så då kommer jag ju inte direkt behöva kunna-äta-mjölk-tabletter. det får helt enkelt bli frappuccino varenda dag i höst. sjukt 3: jag kom hem, läste innehållsförteckningen. de innehåller gelatin. inte okej!

för övrigt har jag lite väldigt mycket beslutsångest om jag ska åka på håkan i november eller inte.

för:
- det vore finfint!
- göteborg är kul!
- träffa familj är kul!
- om england suger kommer det äga att åka till sverige en helg
- jag har redan betalat biljetten
- håkan. live. ni hör ju själva

mot:
- det kostar pengar
- det kommer bli lite jobbigt att åka så långt för så kort tid
- jag känner mig inte som världens bästa miljömänniska
- tänk om det händer något alldeles extraordinärt i england och så ska jag åka till sverige just då

vad säger ni?

orkar inte försöka mera, orkar inte imponera

hej

igår förstod jag mig fullkomligt på nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått och igår var det den bästa skivan som någonsin har gjorts.

idag har jag fixat och donat och spelat tennis och nattcyklat till statoil för att köpa chips.för den som ser mina moves, han tappar lätt hakan

någon frågade mig varför jag skriver så himla långa inlägg. jag funderade över det en stund och kom fram till att jag inte har en aning. varför skriver jag så himla långa inlägg egentligen? om det har hänt något kul eller vad som helst som enligt mig är värt att berättas om nämner jag liksom inte bara höjdpunkterna utan går in i detalj på allt. och den som sen tycker att det är roligast att läsa det är väl jag, så jag skulle ju lika gärna kunna skriva allt i typ ett block eller något. men det vore ju i och för sig jobbigt att hitta ett block med tomma sidor i. och en fungerande penna! omöjlighet! (i mitt hus finns det en soffa som äter upp alla pennor!) och om det nu finns någon människa i denna värld som vill läsa det här så vore det ju synd att skriva det i ett block. för hemligheter är det ju ändå ont om i denna blogg. hmm, undra om jag har någon fin på lager.. nja, jag skulle ju kunna berätta att jag förutom att skriva överdrivet långa inlägg här skriver även skriver överdrivet långa texter någon annastans också där jag berättar allt intressant, som inte ni får veta :D så försöker jag skriva låttexter också, men det brukar inte gå särskilt bra. poesi liksom. vore det inte lite coolt att kunna kalla sig poet? som han snubben som hade frågat håkan hellström om nu kan du få mig så lätt handlade om honom eftersom han var poet och hade kysst elin bakom ryggen på marie.

för övrigt har jag varit ute och sprungit tre gånger denna vecka. sjuuuukt, eller hur!?

igår fick jag en familj!! :D :D jag ska bo hos en kvinna och hennes 18-åriga son! hon gillade gardening och swimming och han gillade football och fishing. vi kollade huset på google earth också :D jag måste ringa, för läskigt, tror att jag gör det imorgon.. ;)

vet ni vet ni vet ni, vit päls skiva har nu anlänt från cdon! jag blev lite besviken när jag öppnade den och upptäckte att den inte var som en vanlig skiva utan i tunt singelfodral, men jag har kommit över den värsta besvikelsen nu för den är ändå himla fin! och själva cd-skivan är också jättefin och sen fanns det ett litet häfte innuti med berättelser om alla låtars tillkomst dessutom. och sen hittade jag ett ställe där man kunde ladda ner massa fler vit päls-låtar haha, så nu är min mp3 välfylld. tummar uppåt!

ikväll blir det sista prêt-à-pop med simone och david! kom kom kom! taggish!

i onsdags förresten! var det ju piratesafton! himla trevligt, vi åt jättegoda mackor (banan och curry och ost!) :D och sen kollade vi alltså på alla tre pirates of the caribbean-filmerna! fast jag såg bara en och en halv. sen somnade jag. alltså det är så himla typiskt, det var ju inte ens sent! men, som sagt, vaken hela första, det var kul, vi satt och sa alla repliker! :D sen vaknade jag igen mellan tvåan och trean och borstade tänderna jättelänge till början av tredje filmen för man kan ju liksom inte somna när man borstar tänderna. men sen blev jag trött på att borsta tänderna så jag slutade med det och sen somnade jag. följande dag spenderades i victorias soffa med victoria och arsema, tittandes på glee. haha, de tyckte att jag skrattade alldeles för lite. jag berättade att jag skrattade på insidan! :D det var faktiskt ganska kul! (inte överdrivet dock) ;)

nu ska jag försöka att städa un poco. heja mig!


DU MÅSTE VA SJUK, SJUK, SJUK, SJUUUUUUUUUUUUUUK!!! som skriver så långa blogginlägg!!!!

alltså gamla the killers-låtar måste vara bland det bästa som finns, lyssnade precis på everything will be alright och kom på hur sjukt bra det är. sen kom jag fram till att det tar nästan åtta timmar att se alla pirates-filmerna. imorgon ska vi se alla pirates-filmerna. kan det verkligen vara så eller är det bara jag som är helt fläng?

egentligen har jag ganska mycket intressanta grejer att berätta men orden kommer liksom inte ut rätt

idag var jag och mamma i linde i alla fall för att undersöka min astma. det är ganska kul för jag har inte känt av min astma på de senaste tre åren och doktorn säger alltid att det verkar bra. ändå får jag åka till linde då och då och blåsa ut eldar och hålla moln på rätt nivå (jag ♥ barnmottagningen) dock har jag nu nått den mycket obehagliga åldern arton levnadsår vilket innebär att jag aldrig mer kommer få besöka barnmottagningen :( och jag slår vad om att man inte får blåsa ut någon eld på vuxenmottagningen. det suger! sen åkte vi till örebro för att göra viktiga bankärenden (det är sånt man msåte göra när man är vuxen) dock hade banken stängt så det gick sådär. istället begav vi oss till mediamarkt, fiiiiiiinnnnnn affär, dock lite slösigt med el att de hade typ hundratusen tv-apparater på, men som sagt, fint var det. jag köpte mig en mini-pc och en flyttbar hårddisk och en rosa dvd-brännare. hittade dessutom en datorväska som såg ut som en stickad tröja, är ganska sugen.. :P sen begav vi oss mot nora igen och eftersom radion har pajat underhöll vi oss bäst vi kunde med bland annat påskpsalmer och sound of music-allsång. mamma sjöng sångerna på engelska och jag sjöng dem på svenska. det var fint må jag säga!

sen ikväll var det fin middag hos carro som ska bli stockholmare nästa vecka. vi åt god mat och diskuterade politik. (herre gud det är val snart vad ska man rösta på? hur röstar man!?) vi testade även lamporna på carros bil, det var inte det lättaste! :P

och nu håller pappa på att fixa min dator, tur att man har en händig far, jag fattar ingenting! men jag gillar min dator hittills! den spelade vacker musik när vi konfigurerade den! sen skulle jag döpa den och jag fick beslutsångest (som jag allllllltid får) och döpte den till sture och beskrev den som laulaus dator. hemskt nöjd såhär i efterhand! haha. och vet ni vad det roliga är då!? :D att när jag berättade att jag hade köpt en dator sa natta att hon också hade köpt en dator idag! sen kom vi fram till att båda hade köpt dem på mediamarkt. samt att vi hade köpt likadana. :P

way out west way out west way out west borde ju få ett inlägg ju. eller ska jag skriva lite nu..?

okej. det var torsdag, vi satte oss på ett sjukt varmt tåg mot götet (det här känns inte lovande hittills, en alldeles för väldetaljerad inledning för att detta ska sluta väl) (och alldeles för många parenteser) nåväl, väl framme gjorde vi stan en stund innan vi begav oss mot annedalskyrkan där vi ställde oss längst bak i den relativt långa raden av köande människor. alla jobbade hårt för att dricka upp sin alkohol innan de kom in i kyrkan, haha. väl inne hade vi tre band att se fram emot. steget, villagers och the tallest man on earth. vi var främst där för den långe mannens skull men det var kul att se de andra banden också! eller tja, steget var faktiskt inte jättekul om jag ska vara ärlig. och ärlig ska man vara! villagers var dock bättre! i beskrivningen liknades denne conor med en viss annan conor och visst fanns det liknelser, både utseendemässigt och musikmässigt faktiskt, och det var en riktigt bra konsert! sen kom the tallest man on earth och var verkligen sådär himla bra!! dock sjöng han varken lion's heart eller kids on the run, inte helt okej! men en väldigt fin konsert!

fredagen bjöd på högkvalitetsbonus i form av krunegård himself på storans parkering! p3 live sommarsession, wiha woho! det var väldigt trevligt förstås!! sen blev det slottsskogen med lcd soundsystem! de spelade daft punk is playing at my house och us v them och lite andra fina sånger men tyvärr inte new york i love you but you're bringing me down :( och inte heller sound of silver. så det var syyynd! men det var ändå ganska party! :)

(oj, parentes, lyssnar på en sång som låter precis som det är så jag säger det. jag älskar håkans låtstölder, det är så sjukt kul att höra någon gammal låt och kunna den! som igår! satt på rosalis när jag hörde välbekanta toner och vad var det, om inte slutet på minnen av aprilhimlen! ni vet dodododododododododododododo. haha. ni fattar va?) :P

sen blev det the xx men vi orkade inte riktigt stanna hela konserten utan satsade på klubbb istället och tog spårvagnen mot parken. och herre gud vad man har hört mycket om dessa stay out west-köer, så inte var vi övertygade om att vi skulle komma in inte. men var det då några problem när vi väl kom fram? inte alls!! bara att stiga på! så vi anlände cirka en halvtimme innan de vi alla väntade på skulle börja spela, så förväntningsfulla (i alla fall jag, haha!) köpte vi något att dricka och väntade på att tiden skulle gå. (jag drack en hel cider själv, high five!) ;) och visst gick tiden och visst kom stunden då de sju glada malmöpoparna entrade scenen! allt kändes så himla bra, efter att i några veckors tid ha sagt till alla i min omgivning att vit päls är så himmmmmla bra och bara fått till svar att jag hade fel och att de suger befann jag mig nu på ett ställe där folk var sådär fina och dansanta och glada som människor helst ska vara (och som jag helst skulle vilja vara) och dessa människor var alltså även vit päls-fans! OJ vilken konstig mening det blev! men ni förstår kanske vad jag menar, det var väldigt bra helt enkelt! och vad ska man säga om konserten då? ojoj, ja, alltså det var den bästa vit päls-konserten någonsin. det sa de. och det är inte illa! dock var det massssssvis av låtar som jag ville att de skulle spela som de inte spelade :( typ sommarpoemet, vackert väder (!!!), enda stället, sånger ifrån taken och massa mer! men de spelade förstås en massa bra också! typ turning torso! och odysseus och kärleken bryr sig inte! åh det var så himla fint jag vill bara tillbaka haha. tur att jag ska se dem igen om en och en halv vecka, haha! dock kommer det bli svårt att slå denna fina klubbspelning. ;) vi ville ha extranummer och det såg ut som att de ville spela extranummer men det bidde inget. synd. jag var i alla fall glad hela natten! :D sen såg vi dem nästan spela på en spårvagn i lördags men de blev sena och vi bestämde oss för att köa till shout out louds istället. (efter att ha stått bredvid dem en stund och kommit på mig själv med att stå och sjunga sånger ifrån taken...) :P

lördagen alltså. som sagt. vi köade till shout out louds. kom fram till att herre jösses, om vi står här hela dagen får vi ju stå längst fram på håkan! kom även fram till att vi då skulle missa girls och the radio dept. hm, girls. lust for life. himla bra. dock den enda vi hade lyssnat på. hm, the radio dept. heaven's on fire. himla bra. dock den enda vi hade lyssnat på. kom fram till att vi lätt blir uttråkade när vi inte har hört låtar och bestämde oss för att stanna vid flamigo :P fick lite way out west 2007-känsla :P och dagen började alltså med shout out louds! och nu tänker jag vara ärlig för jag ser ingen mening i att förfina allting. shout out louds är bäst. jag älskar shout out louds. men nej, jag fick inte den där finfina känslan som man bara vill få! de började med very loud. en av världens bästa poplåtar. när den kom på karrofesten var det eufori på hög nivå (tills de bytte till lady gaga efter en halv vers) men nu stod folk ganska glest och var lite halvtaggade. och allt kändes lite avslaget. men alltså självklart var det hemskt trevligt att se shout out louds och de spelade ju en massa fina låtar (även om jag saknade massssa gamla, jag är inte helt övertygad av den nya skivan alltså) men jag är ju ändå glad att jag var just där just då liksom haha. och jag var glaad för att de spelade throwing stones, nya skivans finaste låt skulle jag nog vilja påstå! och sen please please please såklart och klassiker som tonight i have to leave it och impossible och kul att de spelade south america! men jag vill ha the comeback och a track and a train och go sadness och oh, sweetheart och 100 degrees och there's nothing (!!!!) och hurry up let's go och shut your eyes (oj, det var typ alla på howl howl gaff gaff haha) och wish i was dead pt. 2 och blue headlights och time left for love och ja ni fattar. men popaganda alltså, då kanske de spelar alla de där och publiken kanske är övertaggad! vem vet ;)

sen satt vi alltså kvar vid vår scen men lyssnade på mumford & sons och jag har aldrig lyssnat på dem förut men jaaaaaaaaaaa de var bra! :D sen var det anna ternheim som var ganska bra men ändå ganska trist. även om jag älskade trummisen! jag älskar trummisar i allmänhet, vad snyggt alla spelade, jag vill också. men den konserten blev ju ungefär hundra gånger så intressant när henrik berggren helt plötsligt entrade scenen, haha! jag är inget jättefan av honom direkt, tycker att han är ganska otäckt, men herregud, människornas reaktioner var ju att dö för, haha! och visst var det en väldigt spännande version av shoreline vi fick uppleva! mycket kul!

sen såg vi pavement som jag inte hade lyssnat alls på men som var ganska sköna och kastade ut pavement bread till publiken haha! och efter den konserten hade man inte direkt möjlighet att sätta sig ner och vila en stund inte. typ en timme kvar till håkan och folk tryckte på som tokiga. vi stod förstås på den sämsta sidan för mittemot oss var det helt lugnt och folk chillade lite haha, men vi dog. nästan. men det var ju mysigt på sitt sätt och tiden gick ganska fort och sen var det alltså dags. håkan hellström. göteborg 2010. första skivan. okej, nu är vi ärliga igen. håkan är bäst. bäst bäst bäst. och visst var han bäst ikväll. för bra. men kicken, var är den? kicken, var tog den vägen? min teori: man ska inte stå längst fram! jag såg ut över folkhavet, de 25000 människorna som hoppade i takt medan jag stod fastklämd och inte kunde röra mig en millimeter hur mycket jag än försökte. jag vet inte alltså. längst fram. det är ju ändå bra på något sätt. man seeeer! även om man är 161,5 centimeter seer man! man får hålla håkan i handen. (om man inte har liiite för korta armar, typ så långa armar som man har om man är 161,5 centimeter lång) alltså det är klart att det var sjukt bra. men ändå nej på något sätt. jag vet inte. hade jag stått ett steg bak hade jag dött och inte sett. men jag kanske hade haft känslan. eller så hade jag inte det. som sagt, jag veet inte haha. men ja, det var håkan, det var konfetti, det var sommarkväll, det var fint!

sen sprang vi till azalea. lykke li. herre gud vad jag har ändrat uppfattning om henne sen tidigare år alltså. min första bekantskap med henne kom år 2007 när hon var med shout out louds och sjöng. (herre gud vilken konsert såhär i efterhand, shout out louds med lykke li och krunegård. dock visste jag inte vem varken lykke li eller krunis var då..) jag tyckte att hon var ganska störande. år 2008 såg vi henne på linnéscenen. jag tyckte att hon var ganska dålig. alltså inte genomdålig. men jag hade ändå något emot henne. 2009 var vi lite ledsna för att vi inte skulle få se henne. det var ju ändå tradition. sen efteråt fick vi veta att hon var med och sjöng med robyn. som vi inte såg. ni skulle bara veta vilka konserter jag har haft möjlighet att se men som jag har missat i mitt liv, det är helt galet. min musiksmak är alltid ett steg efter och det finns bara för mycket musik jag tror aldrig att jag kommer komma ikapp. i alla fall så har min relation till lykke li nu utvecklats ordentligt och nu i lördags var jag taggggggad! och hon är för cool! för för cool! snyggaste scenen och showen och alltihopa! i'm good i'm gone. little bit. dance dance dancethis trumpet in my head. jag säger då det! hon hade inte mycket röst men det gjorde inte mycket.

sen drack vi världens godaste milkshake och jag blev djurfadder! det var en väldigt trevlig sak med denna festival, jag gick från att vara en "alltså det känns som att det borde vara ganska bra att vara vegetarian"-vegetarian till en "herre gud klart att man ska vara vegetarian, alla borde vara vegetarianer, eller nej förresten alla borde vara veganer, jag borde vara vegan!"-vegetarian. svensk köttindustri är sjuuuuk! sjuk sjuk sjuk! och alla människor, inklusive jag för inte länge sen, vet egentligen om det men orkar inte göra något åt det bara för att man "alltid har ätit kött" så man fortsätter med det och bara för att det "är ju så gott" och för att man inte orkar tänka på att de där chicken mc nuggetsarna faktiskt var levande kycklingar. som maldes ner. levande. utan bedövning. läs! och ORKA! gör någonting!

vi avslutade kvällen vid linnéscenen där la roux spelade! till min stora besvikelse hade hon tjejen inte partyleggings på sig... :( och jag var trött och blev ganska uttråkad. men sen avslutade de med bulletproof och det var faktiskt party på riktigt, ojoj, fint!! sen tog vi spårvagnen till hotellet och jag sov så skööönt!

i söndags gjorde mamma och jag stan och jag läste i tidningen om folks stilar och en sa att hon köpte allt på second hand för att det är onödigt att slösa på jordens resurser och jag kom fram till att hon hade väldigt rätt, varför handlar man så himla mycket nya kläder egentligen? vi gick till beyond retro och jag kom fram till att det var precis lika roligt som att leta i pappas garderob förutom att utbudet var sjukt mycket större, och visst, det kanske är ganska dyrt för att vara second hand, men det är fint och unikt och miljövänligt och kul. och vet ni vad som är bäst av allt? det finns i brighton! :D jag köpte ett par finfina randiga shorts! (varför köper jag bara skumma kläder nu för tiden?) :D

sen käkade vi lunch i hamnen och senare framåt kvällskvisten tog vi tåget hemåt. vi tänkte köpa något att käka på tåget men deras kylskåp hade pajat så det blev endast chips och kitkat och chokladboll för vår del. inte helt hundra. men kanske femtio ;) första klass åkte vi förresten! :D fett najs, det var typ lika billigt som andra klass eftersom vi bokade så sent! så självklart delade vi vagn med kändisar, jag har bara inte kommit fram till vilka de var än.

vagnen var fortfarande ganska tom och det klev på två kändissnygga människor på tåget.

kändis 1: åh, kolla om det finns någon gp! det kanske finns en recension!
kändis 2: ja, det kanske det gör! fast vi spelade ju i och för sig ganska sent.

tjejen hade mörkt lockigt hår. killen kommer jag inte riktigt ihåg hur han såg ut. någon som har en aning om vilka det var..? ;)

det var alltså den resan! yes box allright!

måste bara nämna måndagen också, ursäkta.. :P men den var fin, jag var i örebroet med viktor och letade löpardojor, han hittade ett par, inte jag. mina kriterier var att de skulle vara billiga, sköna och fina. det sket sig. när jag kom hem löste jag dock problemet på ett väldigt bra sätt! gamla löpardojor + tejp = helt fantastiskt! så fantastiskt att jag var tvungen att ge mig ut på en springtur! det var hemskt hemskt jobbigt jobbigt, jag fick ont i huvudet och ansiktet och bröstet och benen och knäna och fötterna. jag vill aldrig göra om det! men jag tror att jag ska göra om det imorgon. kanske kanske.. ;)

nej men hörrni, jag tror bestämt att jag hittade några ord! det kanske inte var de allra bästa orden, men visst var det ord i alla fall! ;) men nu borde jag definitvt sova, som sagt, sjukt mycket pirates imorgon, jag skaaa vara vaken! :D

ha det finast!

så är det med det

så går man runt och är jättesugen på kladdkaka hela dagen

så gör man slag i saken mitt i natten och bakar sig en kladdkaka

så smakar den inte som kladdkaka utan mer som varmt chokladmousse


eller hur, ironiskt

she said i'll call you at midnight, she did never call me at midnight

Söker efter: Inspiration


Inga filer hittades. Vill du avsluta sökandet?jag startade ett band med mig själv idag, vi spelade gitarr och kazoo och sjöng, det var fint. det är dock lite problematiskt att gå från sång till kazoo när händerna är upptagna men det jobbar vi på. våra mest klassiska nummer hittills är den finstämda a man from argentina och den dansantbriljanta poppärlan kom igen lena. imorgon ska vi ge oss på bachs tredje symfoni.

kazoo funkar faktiskt himla bra tills man lär sig att behärska en trumpet! det enda som fattas just nu är alltså xylofonen och koskällan. men det löser vi imorgon!


oh dear

wahaaaa wohooo hihihi wooo, hoppaar omkring lite i mitt kök hahaha, pratade precis med en jätteeeeeeeetrevlig människa med världens finaste brittiska från england som hade en lovely familj på gång till mig haha hoho! ja. tänkte bara berätta det så att ni vet. :)

hejhejhejhejhej

jag är hemma! way out west ojojoj hej och hå och toppelihöjdartoppar och dalelidalar och bonus i form av krunis på kulturkalas och just nu är det blandade känslor för hela livssituationen och jag är glad och jag är ledsen. jätteglad. jätteledsen.

imorgon kommer troligtvis ett alldeles underbart spektakulärt överdrivet långt inlägg. inga bilder dock. om chansen för att en bild ska komma upp brukar vara 0% är den nu -15% för kameran är inte ens hemma. tummar uppåt!

för övrigt har jag haft 39 sidvisningar på min blogg hittills idag och en unik besökare och dagen har varat i cirkus 85 minuter, wooohooo louise gillar tokgalna människor som trycker på allt som man möjligtvis kan trycka på för att få ut det mesta möjliga av den fantastiska morotsbloggen jag vet att ni älskar den

ööh just det jag flyttar typ till england om två veckor, just det

okkervil rivernästan för bra

it's not that easy, but nothing is

det är så tråkigt när man misslyckas med att göra havregrynsgröt i mikron. man känner sig som en så dålig kock på något vis.

i don't understand what else a girl in my position's to do

det känns lite halvt när man startar sin ipod och den säger att man har noll songs på den. jag tror att jag går och lägger mig och hoppas att jag bara drömde. eller yrade. eller att ipoden bara yrar. det är ju ändå natt. ingenting är vettigt 03.30. det kan väl inte vara mycket vettigare 04.30?

can you lend me a dvd box or sing me a lullaby?

gud vad praktiskt det är att ha ett visakort! man kan ju liksom handla från internet och allt med det! ansvarstagande som jag är har jag nu testat så att det verkligen funkar! det måste man ju liksom göra när man ska flytta utomlands! och internetbank är ju också en underbar uppfinning! och visst blir man inte på riktigt fattigare av att handla på internet..? det går ju så lätt! och det är ju liksom bara siffror.. eller..?

haha hoho nåväl. nu var det i alla fall så och don't fall in love with everyone you see kändes faktiskt bara som måste-ha-skivor. haha, jag är så dålig, köper bara skivor som inte finns på piratebay... eller neeej, det gör jag inte. jag köper andra skivor också! bara inte så himla ofta.. och inte om de är himla dyra.. men det är en annan femma!

idag var vi i örebro och kollade på trädgårdar. fast jag och kusinvitamin ägnade mer tid åt att stå på händer och att leka i lekparken. sen var vi på sf som hade strömavbrott, hihi, riktigt roligt!

jag tänkte faktiskt visa här hur kul det var genom att lägga upp en bild. jag hoppas att ni förstår vilken extremt stor grej detta var, det var alltså så roligt att jag tänkte anstränga mig och lägga upp en bild! när hände detta senast? 1495? i alla fall så hände det inget när jag satte i kortet i datorn. så det bleeeeeev inget!

förutom den icke-existerande strömmet var inte biobesöket alldeles för hajpat. eller nu ska vi väl inte vara sådana, ganska trevligt var det allt! vi såg knight and day och den var mystisk mystisk mystisk och actionkomedi kanske inte riktigt är min grej, men visst var den rätt underhållande ibland! typ när han dödade alla på planet och hon inte märkte något. eller när hon stack kniven i han onda och han bara tog ut den igen utan att dö. eller självklart när han yttrade orden nobody follow us or i kill myself and then her. det var ju riktigt roligt!

för övrigt kokade bilen mest hela tiden och det luktade massa kanel för morfar hade hällt kanel i bilen för det var tydligen bra. dock inte tillräckligt bra. men vem vet hur det hela hade slutat om vi inte hade haft kanelen! tack gode gud för att vi hade kanelen!

ikväll är det bright eyes! bright eyes bright eyes bright eyes, det borde alltid vara bright eyes! varför skulle det vara något annat liksom?


alla mina vänner har gett upp sömn

det är inte bra när man sitter vid datorn klockan kvart i fem och mamma kommer ner från övervåningen. jag borde lära mig att gömma mig snabbare.

vad som däremot är bra är linsbiffar och sallad! mmmmhm! och att vi ska se shrek i 3d imorgon, high five! :D

well i am not from barcelona, i am not even from madrid

spansk msn-konversation klockan fyra på natten efter att inte ha sagt, läst, hört eller skrivit ett ord spanska på över två månader är sådär. hittills har det dock resulterat i en adress till spanjoren i fråga och alltså en lösning på bikiniproblemet så jag är inte helt missnöjd! just nu försöker jag övertala henne om att hon ska besöka mig i brighton i höst. det är liksom min favoritsysselsättning nuförtiden.

på tal om england. jag, den yngsta i familjen kvarnbrant, ska alltså  bo i brighton i fyra månader och plugga engelska. inte en så himla stor grej egentligen, så man skulle faktiskt kunna fråga sig själv varför familjen kvarnbrant sammanlagt måste boka fjorton flygresor.

undrar var den här natten kommer sluta. jag fortsätter i alla fall att prata hitte-på-spanska och hoppas att mina svar har någonting med frågan att göra. jag tror att vi i skrivande stund håller på att planera en semester i påsk, men jag är inte säker. indien, huh?

dios mios, tengo hambre otra vez. no es bien estar despierto tan tarde. o temprano, quizás. bueno, como se dice: no tengo dinero pero quiero helado ahora!

que lo pase bien el fin de semana!


and you know it's a lion's heart that will tumble and tear apart

galet bra musik, jag fattar inte att han är svensk, fast i och för sig är ju svensk musik bäst! så det är kanske inte så konstigt...och vi ska se honom om en vecka minus två dagar, alltså fem dagar, herre jösses det är snart! waha

för övrigt är jag bäst på att göra ingenting, vilket är ganska sämst. fast egentligen är jag nog inte så bra på det för det gör mig endast uttråkad, men jag vet inte vad jag borde fylla mina dagar med. jag hatar datorn, jag har övervägt att typ slänga bort den eller elda upp den men sen kom jag på att detta inte alls vore kamratligt eftersom det inte är min dator. så jag struntade i det och åkte till farmor och la pussel istället. jag älskar att lägga pussel, det äger. filmkväll snart, det äger också. fast jag är väldans trött så jag kommer nog somna fort, men det gör inte så mycket. :)

något annat som äger är att vi har boende till popaganda. det äger ganska mycket faktiskt, haha, så bedrövad som jag var igår har jag inte varit på länge! på tal om igår så ägde inte satin lika mycket som det brukar, jag vet inte riktigt varför, men det var ändå kul stundvis. det är alltid roligare om man dansar stoooort! som den där gången när det inte var något folk kvar på den där karrofesten och vi hade hela det inre dansgolvet för oss själva och dansade jättestooooort! det var ganska kul. de spelade this charming man! :D jag ska börja lyssna på the smiths, jag känner verkligen att det är på tiden. jag måste bara be min kära storasyster att ta bort några tv-serier från min ipod så att jag kan få plats med lite ny musik! är det för övrigt någon som har koll på typ ipred-lagar i england..? måste planera min höst, haha. försökte undersöka brightons utbud av roliga saker idag och hittade en del fina spelningar och sånt. dock var det mest band som jag tror är bra, men som jag inte har lyssnat på alls. men om man inte hittar något som passar kan man ju alltid kolla utbudet i london. jag menar det tar ju bara femtio minuter med tåg.. ;)


...

nej men nu är det lugnt, sökte på en sida och hittade faktiskt tre lediga hotell helgen 27-29 augusti! att de ligger i knivsta, uppsala och värmdö och kostar nästan 3000 kronor per natt gör väl inte så mycket..? nej herre gud, nu bir jag lite nervös på riktigt, finns det seriöst inte ett enda ledigt hotellrum i hela stockholm? blöööaaaahaöa

har ni plats för min fru och för mig hääääääär inatt?

nej tyvärr, nej tyvärr, nej tyvärr, häääääär är fullt!  

crapelicrap, jag letar vandrarhem i stockholm tlll popaganda men aaalllllllaaaaaa är fulla. och coophotellen också. varför bokade man inte boende samtidigt som man bokade biljetten..? ;)

aldrig mer i alla fall i den här stan

natten blev ganska fin men inte jätte men ganska. jag lyssnade på alla markus krunegårds fyrtio låtar och sen lyssnade jag på alla vit päls tjugoen låtar och sen var det helt plötsligt ganska sent. jag har inte lika ont i halsen som jag hade förut utan nu är jag mest hes istället. det är ganska kul att vara hes! typ när man försöker sjunga och verkligen inte kan. förutom när man försöker sjunga jättemörkt, då går det finfint! och det är ju ändå mörkt som man vill sjunga så :)

satin it is imorgon, beata är hemma och på! felicia är på! jessica är kanske på! arsema är kanske på också! wiha, wohi!but i thought you said summer is going to take the pain away

hej hopp!

idag är det den femte augusti vilket innebär att jag flyttar till brighton om 24 dagar. vilket innebär att jag lämnar nora om 22 dagar. håhåjaja. :) det innebär förresten också att hanna flyttar till manchester imorgon! det känns så fint så fint att hon också bor i england, det tar faktiskt bara lite mer än tre timmar mellan machester och brighton med tåg, det ni! :)

vet ni vet ni vet ni vad jag gör? jo, jag sitter här och spelar på min gitarr! min gitarr! vad behöver man när man flyttar liksom? en egen gitarr förstås! jag spelar alltid på pappas här hemma, själv har jag bara en liten som jag spelade på när jag var en liten människa och en elgitarr som jag spelade en del på under jacuzzi-tiden, haha :) men idag sitter jag alltså här med min egen gitarr. och jag älskar den, haha! ♥ just nu spelar vi hello saferide, highschool stalker och my best friend, vilka sånger va! och för att göra allting lite bättre har jag på mig min nya fina kjol från primark som var alldeles för stor men alldeles för fin för att inte köpas, och nu har jag med hjälp av två säkerhetsnålar gjort den alldeles lagom! storslagen succé!

imorgon är det fredag, och inte vilken fredag som helst utan pop pop pop pop prêt-à-pop-fredag! jag planerar att befinna mig på satin, dock är sällskapet än så länge lite oklart, som vanligt alltså. beata är kaaaaanskeeee på :P felicia sa att hon var på men frågan är om hon är tillräckligt på för att fortfarande vara på om det bara är vi två. (oj vad jag rimmade!) låt oss hoppas på det i alla fall för jag är på! någon annan som är på? :)

vet ni mer vad som är fint med torsdagskvällen? SVT 2. 20.00 Hemliga Prinsar. behöver jag säga något mer? kolla kolla kolla, älska älska älska! haha

och i måndags var vi hos tralex och kollade på notting hill = en av världshistoriens bästa filmer! och åt kanske världshistoriens vackraste cupcakes till det. ni kan kolla på dem här om ni vill!

spelschemat till way out west har kommit och det ser finfinfint ut! någon tråkig krock men för övrigt är det mycket bra att se! och vårt tallest man on earth / vit päls-dilemma visade sig inte ens vara ett dilemma, för de spelar på olika dagar, haha. och det var jag som hade fel. men det är bra när man har fel på ett bra sätt!

nu för tiden består mitt liv av en att-göra-lista och det är en bra dag om jag har gjort saker från listan och en dålig dag om jag inte har gjort det. fast det var inte riktigt sant för jag har oftast roligare när jag inte gör massa list-saker än när jag gör det, och det är ju bättre att ha roligt. dock fyller jag på listan i en snabbare takt än vad jag prickar av saker från listan så det är inte helt stabilt. 22 dagar var det ja.

förresten kommer vampire weekend till brighton den första december. louise kvarnbrant likes this!

nej nu ska jag, öööhm, typ, jag vet inte. avanmäla mig från musikbryggeriet kanske. redigera bilder. äta någonting. ah, vi får se helt enkelt.

trevlig afton!

RSS 2.0