from österfärnebo with love

oj, vi har det mysigt! en dryg vecka har gått men det känns som så mycket längre. jag bor alltså i österfärnebo nu för tiden och läser miljö och global rättvisa. vi är femton personer och bor i två hus och om vi bara hade varit litelitelite mindre kunde vi ha bott i ett hus med tyvärr går det inte. men det är bra ibland, typ nu när diskmaskinen var trasig kunde vi laga mat i bohms istället för i mejan, väldigt praktiskt. dock jobbigt när man vid tre tillfällen kom på ingredienser som man glömt kvar i mejan och var tvungen att springa över och hämta dem. som tur är är det inte så långt mellan husen, bara över vägen och förbi lasses kiosk så är man framme!

förra veckan och den som precis har börjat nu är introveckor och vi har gjort oss hemmastadda här i kollektivet. vi i praktiska klubben försöker organisera lite saker, eller egentligen ganska många saker. idag storhandlade vi. konstig grej, men att handla mat är bland det bästa jag vet. jag kände mig ungefär som förra året när jag vandrade runt på stora tesco, bara att nu var det lilla ica istället, men det är inte dåligt det heller! vi handlade ingredienser till mat för femton personer i fyra dagar. det fick max kosta 1400 kronor. det var bland annat 19 gula lökar, två kilo morötter, 22 deciliter linser, tio stycken squash och 17 förpackningar krossade tomater. helt fantastiskt. vi klarade budgeten med marginal. ännu mer fantastiskt. sen gick vi hem och lagade god gryta med tolv paprikor och bananer och jordnötter. som ni förstår har vi det ganska fint här.

för övrigt har vi badat i dalälven, sprungit tre gånger på en vecka (!!!!), spelat lite gitarr, och lite trumpet, och lite dragspel, och lite munspel, tittat på dubbla regnbågar, haft youtubekväll, haft sconeskväll, haft filmkväll, förätit oss på äpplen och bakat bröd. vi har även försökt ställa upp en matematisk funktion som man kan använda för att räkna ut antalet kort i ett korthus med ett visst antal våningar, men det har vi inte riktigt lyckats med än. ikväll har vi brutit oss in på fritidsgården och spelat mörkerpingis och blodpotatis. men säg inte till någon.

mycket god veganmat har ätits och kvällens nattmacka var faktiskt väldigt improviserad, men gick inte av för hackor!

en bit knäckebröd
mjölkfritt margarin
en rejäl sked hemmagjord chokladsås
lite jordgubbssylt som grädde på moset

fantatastiskt! nu ska jag gå och lägga mig, sisssst som vanligt, jag älskar nätter. tycker dock lite synd om malin, my room mate. men hon säger att det är lugnt. (hon är för övrigt sjukt musikalisk och kan spela alla instrument som hon testar direkt) (bara så att ni vet!)

läs även vår finfina gemensamma blogg! den hette från början han heter bengt, men det kändes lite väl internt. han heter dessutom bertil.

godnatt

hello lovely lobster

så var det ett tag sedan jag bloggade, fast jag tycker man kan se det lite som att jag har bloggat varenda dag för det förra inlägget skrev jag mitt uppe i möhippefixandet men jag kunde ha skrivit det ungefär varenda dag sedan dess för det har inte varit så himla lugnt. typ motsatsen. men jag hinner inte berätta om det nu för jag ska åka till den stora staden en sväng men vi kanske hörsssssssssssss någon annan dag om det hinns med, vill säga, :D 

bye bye äppelpaj

(om någon vill ha kakor dock så är det bara att komma förbi vi har några miljoner stycken)

RSS 2.0