like a teddy bear on heroin

denna vecka har jag gett upp skolan innan den ens har börjat. föreläsning tisdag, seminarium torsdag, män i rörelse; jämställdhet, förändring och social innovation i norden. jag började läsa idag, hängde med systeryster till mormor och morfar och tänkte att det var smart, dock hade jag ganska fel, då radio på hög nivå, trevliga människor att prata med och fikapauser med jämna mellanrum försvårar läsandet. speciellt läsandet av en invecklad bok. osammanhängande bok. slutsatsen efter några timmars läsning är att det är mer jämställt i privatlivet än i arbetslivet och att män försöker hjälpa till lite då och då och att det är bättre i norden än på andra ställen. nåväl, nog om det (:

det blev roligare när jag slutade plugga, då bestämde jag mig för att gå ut och springa (endast för att jag inte vill bli benskör) och sen funderade jag på vart jag skulle springa och så bestämde jag mig för att hälsa på farmor, så då sprang jag dit, pratade lite med henne, och sen sprang jag hem. lagom långt! (fast lite för långt) :P sen var tiden kommen för mitt livs andra trumpetlektion, åhåja fina tider! jag fick denna vecka lov att trycka på knapparna! och jag fick noter! nu blir det c-durskala i en vecka! och lite blinka lilla stjärna på det :)

you know we could have had a daughter

och förresten, jag typ skrev klart min genusuppgift nu va. 883 ord är lagom, godnatt

the aliens were just arriving

idag är det söndag! i sju minuter till! (jag är inget bra på det här med inledningar) jag var dock väldigt duktig i förmiddags och började skriva på min skrivuppgift om vad jag tror att olika inriktningar av feminism tycker om prostitution. när jag tröttnade åkte vi till farmor och spelade spel och sen lagade jag mat i hundra år. fint namn hade det, rårispilaff med grönsaker. dock smakade det väldigt likt risotton. nåväl. kollade på solsidan och sherlock holmes. bra program! :D sen någon gång på eftermiddagen loggade jag in på lastfm och saknade det lite, för det var kuuuul med alla listor, men jag är så dålig på sånt där, kan bli lite halvbesatt av musiklistor, inte bra för min musikaliska utveckling, bättre att bara lyssna på vad jag känner för för stunden, istället för att tänka på vad någon annan tänker eller vad jag tänker eller vad liberalfeminismen tänker, ja, ni fattar, men jag saknar lastfm ändå var min poäng. så nu vet ni.

nej men radikalfeminismen var det va? definitivt emot prostitution.

jag har kommit på att jag faktiskt pluggar på heltid. jobbig grej

det akademiska livet

en dag av feministisk teori, som tyvärr inte alls har lett till några vidare insikter, dock kom jag precis fram till en liknelse som jag bara kände att världen måste få ta del av. enligt den socialistiska radikalfeminismen är klass och kön precis som harry potter och voldemort. fast neej, i skrivande stund kommer jag på att så är det ju inte alls. en dags pluggning och vid redovisningstillfället kommer jag fram till att min enda slutsats är felaktig. men blir det inte rätt om man säger såhär? enligt den socialistiska radikalfeminismen är sambandet mellan klass och kön precis motsatsen till sambandet mellan harry potter och voldemort: "Ingendera av dessa förtrycksstrukturer kan upphöra utan att den andra också upphör." (Gemzöe 2002)  mmhmm! jag märker att ni är skapligt imponerade! nu börjar jag dock tröttna på detta, kan man få ta ut någon veckas semester eller så?

bombombom

jag tänkte lite och kom fram till att jo, det är skönt att bo hemma, att inte bo i någon annans hus och att verkligen känna sig hemma. mennn i england bodde alla typ tio minuter bort och vi gjorde alltid någonting. alltid alltid alltid. jag är hemma och gör ingenting känns det som, och jag hatar det. och det är endast mitt eget fel och jag vill förändra det men vet inte riktigt hur. jag pluggar, men orkar inte plugga, och förstår inte varför. för det är intressant och jag har inget bättre för mig. boken jag ska läsa nu är till och med fin. rosa är den. jag tror att jag måste tänka till ordentligt och göra upp en plan. för hur jag ska spendera min tid på denna jord. ja det måste jag nog.
tack bloggen för att du funkar som terapeut ;)

i haven't told you yet, but i'm gonna be with you

jag gillar körsnubben.


och jag gillar att de var i whitehawk, ni vet stället där man hamnar om man råkar somna på ettan och åka förbi brighton. och jag gillar att tv-serien heter Kören på svenska, och Gareth Malone Goes to Glyndebourne på engelska.

:)

fast alltså ja, jag gillar det inte så mycket egentligen. mest på låtsas.

p3 guld var inte så himla bra. fast alltså det var ju inte jättedåligt heller. men synd att inte tallest man on earth vann. bra att robyn vann massa, fast håkan borde ha fått något pris.

vi bakade pizza, den blev asgod!

alltså jag lever fortfarande

och enligt en kunnig källa inom sjukvårdskonsten så kan min hjärtattack light ha varit träningsvärk i bröstmusklerna efter någon ovan rörelse. en alldeles överdriven lång vispning av pannkakssmet..?

jag hade världens bästa videor (nu överdriver jag) att lägga upp på bloggen igår, och så funkade det inte!!!!!!!!!!!!!! och så funkade det inte idag heller. :( så här har ni två länkar. som ni måste gå in på. faktiskt. punkt slut.

http://www.youtube.com/watch?v=I-15iMVtqso
beata sa det redan från början. hon hade rätt.

http://www.youtube.com/watch?v=7sNkABIDnSQ
HAHA! kul!

idag hade vi en finförmiddag! fika på dacapo och sen gjorde vi staden! finkväll blir det också, åh ja;

19.00, SVT 2, John Lennons Imagine
21.30, SVT 1, P3 Guldgalan 2011

jag ska dansa fastän hjärtat brister

typ så fast minus dansen. jag har någon slags hjärtattack light även om jag starkt hoppas på att det inte är så farligt. men det gör lite ont i alla fall, och har gjort så i några timmar så det blev ingen fotboll med de kristna idag :( men annars är i alla fall säkert bra att ha som sista bloggrubrik! och livet har varit fint. jag tänkte på det, alltid när jag tänker tillbaka på tider som har varit så tänker jag att det var så himla bra då, dock tänker jag inte alltid likadant om nuet, men jag inser att jag om något år eller så troligtvis kommer se tillbaka på det här som en fin tid också. min slutsats är i alla fall att det är bra att jag tänker tillbaka och tycker att åh det var bra då, för även om jag inte tyckte det då så är jag ju nöjd nu i efterhand i alla fall! är ni med? nåväl, det var min livsslutsats.

om jag dör så kan väl någon publicera det där 2010-utkastet som ligger och skräpar? och om jag dör så är jag i alla fall nöjd att jag har lärt mig spela honey and the moon på gitarr idag.

:D

lalala

min syster sitter bredvid och hotar med att spela och sjunga belle & sebastian-låtar tills jag bokar biljetter till deras konsert. fast sen kom det ett ackord hon inte kunde. ett f med sånt här stängsel...

idag hade jag livets första seminarie, det var chill och ganska kul! nu är det dessutom lååånghelg! förutom att jag nog egentligen ska läsa en bok tills på tisdag. men det är en annan sak. efter skolan låtsades vi att torsdagen var en onsdag och jag hängde med hem till tralex-alex och erik-perik och lagade pannkaka, slog rekord på nintendo och kollade på tv! kuuuuuul! :D sen på bussen släppte busschauffören av mig på en icke-busshållsplats. är det inte närmare för dig att gå av här? du är väl kvarnbrants tös? ja, det har jag listat ut! det var dock längre att gå från där han släppte av mig, men det var väldigt vänligt! ;)

imorgon ska jag spela fotboll med de kristna, som på den gamla goda tiden! :D (och i höst tänkte jag åka till ecuador!)

somebody told me you had a boyfriend who looked like a girlfriend

det är så onödigt att jag skriver anteckningar som jag inte kan läsa. det leder ju bara till att jag måste skriva om dem. vi har seminarium imorgon. jag är inte säker på om jag svarar på frågan eller inte.

the end's not near, it's here

spännande dag va?

hälsade på farmor, bakade awesome morotsbröd, kollade på morden i midsummer, kom på att jag och mamma faktiskt verkligen borde hoppa på en kvällskurs i franska och kollade klart (!!!) på den eminenta tv-serien the o.c.

i övermorgon börjar jag skolan, läskigt

kul grej

mamma kom in på mitt rum ikväll när jag låg på min säng och lyssnade på vit päls. hon var väldigt seriös och lite anklagande och sa att nej nu fick jag faktiskt rycka upp mig. det funkade i typ två sekunder sen kunde hon inte hålla sig för skratt längre, och det avslöjades att hon var sänd av vickan som tyckte att det var dags för mig att förflytta mig till övervåningen och kolla på The O.C. med henne. fin plan, den funkade!

fredag någon gång i mitten av januari

idag har jag gjort tre viktiga saker. tidigt tidigt börjades det, med det viktigaste av de alla. hade väckning klockan kvart i nio för att boka bright eyes-biljetter. de hade dock inte släppts än då, men vid halv tio kom de! och nu är de slut, så tack tack tack för att vi bokade imorse! coolt är det. att jag ska se bright eyes. galet!

samtidigt som vi bokade biljetterna upptäckte jag att min (älskade) plånbok var spårlöst försvunnen. jag letade litegrann, sen ringde jag till länstrafiken och efter att ha blivit vidarekopplad av tre personer (varav två var arga!) kom jag fram till rätt man. en bra man var det, han fixade fram min plånbok igen! så den har nu återvänt till brunnsgatan!

sist, men inte minst; den årliga julgransplundringen! den var effektiv och lite galen i år, men trevlig såklart! team jonte kämpade hårt som vanligt och kom på många disney-figurer på r. rady och rufsen, för att nämna ett par. det bjöds i vanlig ordning på tacos, fiskedamm och snögubbetårta. i år var den sistnämnda brun och hade polkagrisdetaljer. strålande fin! något nytt för detta år var utklädnaden, jag hade beslutssvårigheter och bestämde mig till sist för att vara en palett. färger och penslar, fint ska det vara.

igår var jag förresten på introduktionsdag och bestämde mig även lite plötsligt för att hänga på nollningen också, trots att jag bara ska plugga en kurs. ganska trevligt var det och en nollebricka är nu införskaffad. dock vet jag inte om jag kommer orka hänga på imorgon. det är så jobbigt att förflytta sig, jag är så lat och ibland vore det trevligt att bo i örebro. men till örebro ska jag i alla fall imorgon förmiddag och träffa victoooria som ska bege sig till usa på obestämd tid! är glad att vi alla fall hinner ses en gång till innan dess! :)

och tänkte på det där oändliga 2010-inlägget som jag påbörjade för ett tag sen. det kanske borde avslutas? nåväl, än så länge har jag drygt elva månader kvar tills detta år tar slut, så jag borde ju hinna.

sova, oh yes (har börjat gå och lägga mig sjukt tidigt, blir utmattad av det hårda universitetslivet) :P

i keep drinking the ink from my pen

jag kände för lite trevlig läsning så jag lade in en nätt order på bokus. tre väl valda böcker:

Män i rörelse. Jämställdhet, förändring och social innovation i Norden

Sexualitetens omvandlingar. Politisk lesbiskhet, unga kristna och machokulturer

Feministisk teori i rörliga bilder

haha, låter det inte fantastiskt? det här är så random. nästan 700 kronor kostade de dessutom, och detta är enbart till delkurs ett. till de resterande delkurserna tillkommer 29 böcker. lalala, great success!

jag fick ett mail

det stod att han kommer till stockholm i februari


jag kan inte dansa så fint som du, nej jag kan inte dansa, det ser bara psykopatiskt ut

hahahaha. Louise gillarheaven ain't close in a place like this

kvällen spenderades i vickans bunker! huuuur mysigt som helst, min syster borde bli inredningsarkitekt! jag önskar att jag hade lite sådan talang också, haha, mitt rum är inte vad det skulle kunna vara. inte heller denna blogg hahaha. jag försökte en gång att göra den fin men misslyckades skarpt och orkade inte försöka mer och på så vis skapades morotsbloggen. och det här med kläder, kära vänner, är inte det lättaste! jag i affären: åh den här var ju fin! jag hemma: hm hur tänkte jag där? nåväl. mysig kväll! mat och bridget jones. lp-lyssnande (tills spelaren inte ville vara med längre) genväg över snödriva till konsum. singstaaaaar + ben&jerry's + vindruvor + mitt favoritte i hela världen. värmeljus och gitarr.

slutsats: herregud, vad hände med kings of leon? på den gamla goda tiden lät det såhär:


nu ska jag fortsätta med 2010-inlägget som jag hör och häpna började med igår natt. jag har kommit till januari. förbered er på det värsta.

(jag gillar förresten att min blogg tog lite egna initiativ och gjorde texten jätteeestor och dessutom rosa i den första delen av inlägget. den anser sig väl vara bättre på design än mig och jag är inte den som är emot förändringar och det blev väl ganska fint! även om rosa och orange inte hade varit den självklara färgmatchningen om jag hade valt)

för alla gånger som vi dansat, och sjungit med fast ingen kan

dagens låt va! hahaha. fast jag gillar inte videon så värst mycket.. men jag känner bara att man borde röra på sig jättemycket så länge man kan. på tal om potatis. det var därför vi fuldansade i vardagsrummet.. därför och för att det är kuuul! jag har funderat på att skriva något om året, ni vet så där som man gör när det blir nytt år. men jag vet inte om jag orkar.

RSS 2.0