bla bla bla bla, du fattar ingenting

Nej, nu tänker jag strunta i att jag inte fattar någonting av den allra sista inlämningsuppgiften (trots att jag mailat läraren och frågat och även fått svar) och skriva den ändå. Det ska bli spännande att se vad mina tre sidor om EU:s jämställdhetsåtgärder kommer omfatta!

höjdpunkter:

- jag gick till biblioteket för att säga hej, förlåt eeh, jag har lite glömt att lämna tillbaka den här boken som gick ut för en månad sen, men så fick jag ett brev där det stod att någon hade reserverat den så då kom jag på.. hehe. men när jag väl kom dit och började försöka ursäkta mig lite och frågade om jag skulle betala lite skuld kanske, så sa bibliotikarien bara att den inte alls hade gått ut. och att jag inte alls hade fått någon skuld. och att det bara var någon som hade ställt sig i kö till den, så de meddelade mig ifall jag skulle vara klar med den och kunna lämna tillbaka den tidigare. eeeh, jaha okej, sa jag. ingen skuld alltså? vad bra då! tack. javisst ni kan få den nu. men visst, det var ju bara drygt två månader sen jag lånade om den senast. de har väl höjt lånetiden antar jag ;)

- jag köpte för första gången i mitt liv tofu + jag marinerade för första gången i mitt liv tofu! imorgon ska jag laga tofu stroganoff. awesomeness (hoppas jag) jag kom också på att ett bra steg mot veganismen borde vara att byta ut lite enkla grejer. så jag köpte mjölkfritt smör och tartex! gör det du också! dagens tips.

feminister har ingen humor. feminister och vegetarianer

fick för mig att jag skulle lyssna in mig till yeah-festivalen hahaha. asskum feministisk malmöpop. typ. jag vet inte riktigt vad man ska säga. haha

i'm in a golden age, a great calendar page. i spotted the right time, the future is mine.

hej!

jag tänkte att jag skulle säga något om färnebo, fast jag vet inte riktigt vad. vill nog mest säga att det var väldigt mysigt. och att hela kursen verkar väldigt rolig om man kommer in. att bo i kollektiv liksom, med massa roliga människor, och lära sig massa bra grejer. alltså rätta mig om jag har fel, om jag bara har snöat in, men måste inte miljöfrågor vara bland de viktigaste frågorna? att göra saker nu så att det blir bättre så att folk kanske kan fortsätta att bo här på jorden ett tag till. och sen typ globala rättvisefrågor. det känns så himla kul att lära sig om sådant här. och hela upplägget med förarbete och spanska och resa och utåtriktat arbete. jag funderar på vad man skulle rikta in sig på (om man kommer in) och kom på att mat är ju kul. en sån bra och enkel grej som man kan förändra i vardagen men som bidrar så mycket! åh ja, jag är pepp! :)

för övrigt var mamma bäst igår och hittade en artikel till mig! så nu har jag analyserat hur dn framställde gudrun schyman! och haft min sista föreläsning! och min sista trumpetlektion.. tråkigt ju. haha, alltså shit vad jobbigt det är att spela trumpet, höll typ på att dö idag på lektionen. det gäller att satsa allt på slutet alltså ;)

bara för att ni ska ha något att lyssna på, jag känner att det är mitt ansvar lite sådär. (shout out louds första skiva är galen)

it's a little bit funny, this feeling inside

ikväll var jag sådär tönttrött så jag mest ville gråta för allting. med sin början i åhhhh neeeeeeeeeej jag har ingen artikel jag ooooorkar inte med fortsättning i jag hinnnner inte träna på trumpeten åååh jag vill kunna denna läxa tills imorgon ju guuuuud vad tråkigt med sista trumpetlektionen vaaarför har jag inte fixat någon fin present till min trumpetlärare nee vad tråkigt att vara hemma jag vill tillbaka till färnebo jag hinneeeeer inte med att svar på smsen vaaaarför har jag helt plötsligt fem timmar kvar att lyssna på spoify jag fattar ingeting jag kommer inte ens upp i tvåstrukna e :(typ det var min kväll så jag tror jag går och lägger mig och väntar med spänning på morgondagen istället!

heeeeeeeeeeeeeej

jag är trött och orkar inte inte inte sitta här och leta efter en artikel att analysera, om jag hade en bra kanske jag skulle orka analysera den, men jag hittar verkligen innnnnnnnnngen. färnebo var fett, i'll maybe tell you all about it someday

everything is going wrong but we're so happy!

fast efter att jag och mamma har dansat loss i vardagsrummet ångrar jag mig nog lite, wombats är ganska bra ändå! :)

everybody's singing the same song for ten years

hej,
jag kollade upp vad jag ska läsa tills imorgon och kom fram till att det inte var lika mycket som jag trodde så jag började göra annat (vilket kanske var dumt eftersom det ändå var väldigt mycket att läsa) men jag hittade i alla fall videor som shout out louds lagt upp på facebook och kom återigen på att de gör så himla fina saker. inte bara musik utan även foton och filmer och teckningar.Discoveries #26 from Shout Out Louds - Discoveries on Vimeo.


för övrigt har jag pluggat lite, spelat trumpet och lagat mat idag. jag har även kommit fram till att det här inte funkar, jag är så trött på att inte få något gjort om dagarna så jag tror att jag måste göra upp en plan för min tillvaro. ha några projekt, gå upp på morgonen, göra saker. jag hatar seghet. men det som faktiskt hände idag var bra. på trumpeten sa min lärare till mig att jag måste blåsa hårdare på de ljusa tonerna så jag förväntar mig stor uppskattning hemifrån! till mat blev det indisk dal vilken är lovely! :)

helgen förresten borde jag ju säga något om! i lördags spenderades nämligen tiden i örebro och på förmiddagen gick vi på brudtärneklänningsjakt. vilket gick bra! :) sen åt vi subwaymacka i solen (och blåsten) och sen hade jag en mysig eftermiddag med alex då vi bland annat satt på hennes balkong och drack te och kollade på metallsvenskan-människor som vallfärdade förbi nere på gatan. kvällen spenderades sedan i björkhaga där grillning, eurovision och polenpepp stod på schemat! en mycket grillförberedd värd fanns det också, och visst gick det bra! ja, förutom min quorn då. jag var så himla taggad på min quorn, haha, hade nämligen gått upp klockan halv åtta på morgonen för att marinera den så att den faktiskt skulle bli god, men sen när stunden väl var kommen för grillningen, då ringde natta och jag glömde bort quornen och pratade med henne istället. så när samtalet avslutades var den alldeles svart. men som tur var fanns det mycket annat att äta! oj jag känner att idag är en sådan dag då jag lätt skriver alldeles för utförligt. nåväl. efter maten blev det alltså eurovision. ojojoj. jag har nog aldrig varit så insatt. vi kollade och hade vår egen omröstning och skrek varje gång någon gav den gode saade poäng. de stora frågorna såhär i efterhand är nog ändå följande:

-var tog estlands-tjejens näsduk vägen och hur kom käppen dit?!?
-vem tusan röstade på georgien?
-vad var bra med vinnaren förutom guldregnet?

nej nu kom jag inte på några fler bra frågor. haha. eller man skulle kunna fråga sig varför natta röstade så konstigt också. men det kommer man nog aldrig få något bra svar på ;) precis i början här är estlands trolleritrick, är det inte coolt så säg?

 


efter eurovision blev det alltså polenpepp och visst blev man peppad!! vi körde textträning och övade även på det polska språket. alltså dessa band, typ the wombats. jag kan inte riktigt avgöra om det är min grej. fast jag gillar i och för sig de låtar jag har lyssnat mer på mer än vad jag gillar de andra. så det kanske hjälper att lyssna lite till. och det blir nog rätt party ;) the strokes är jag nog mer positivt inställd till, ta bara detta introt, satan i gatan.


men oj nu måste jag nog läsa ändå. so long!

you've left me speechless

fin kväll med gaga, haha, fascination var nog ordet.

på ett positivt sätt alltså


sen har vi lagat tacos också, från grunden så att säga. egen kryddmix, egen tacosås och så lite hembakade tortillas. det var riktigt gott, dock utmattande, nu måste jag sova. men vet ni förresten vad som är najs? att jag fick vg på senaste delkursen! vilket betyder att jag har vg i tre av fyra delkursen vilket betyder att om jag får minst g i den sista delkursen får jag vg i hela kursen! vilket betyder att det inte gör något att jag häromnatten satt och flummade ihop radikala politiska åtgärder och att jag ska på vårshow på torsdag och till färnebo i helgen! maj-chillar-månaden, i like it!

men nu krävs det alltså vila, imorgon blir det en hård dag med brudtärneklänningsletande och polenpepp! NAJS

lalala

hej hopp denna morgon fick jag ett mail från where the action is där det stod att de hade släppt band! säkert! säkert! säkert! tänkte jag, hoppas! hoppas! hoppas! att det är något bra jag får inte ha för höga förväntningar. sedan öppnade jag mailet och det var massa band jag inte visste vilka de var plus sahara hotnights och paolo nutini. sahara hotnights som jag har sett massa gånger och inte ens tycker är så bra och paolo nutini som är ganska bra men som jag troligtvis ska se ändå i sommar. så det var ju inte jättehajpt tänkte jag, men helt okej i alla fall. jag menar vi har ju bright eyes :) sen kollade jag dock upp banden jag inte visste vilka det var och det visade sig att de som hette jenny and johnny var jenny lewis och jonathan rice och att serenades var markus krunegård och adam olenius. najs!

blixtar och dunder, magiska under

en liter te, femtio gram choklad och en nattpromenad senare är jag åter hemma.

innan nattpromenaden skickade jag även in arbetet, åtta rader för långt. som vanligt alltså. under nattpromenaden fick vi uppleva världens skönaste efter-regn-luft samt världens finaste åskväder! serisöt finfinfint! blixtar över norasjön, inte fy skam. åskväder får mig ganska lätt tillbaka till en nattlig buss genom det polska riket, finhet och håkan hellström. trevligt minne.

nu ska jag sova kanske kanske. om jag kan, jag tog ju teet med koffein i natten till ära.. :)

dricker te med koffein och äter choklad utan mjölk

och bloggar inte alls för jag pluggar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

chokladen är asgod förresten, lätt värd 40 spänn för 100 gram! eller något. teet är också asgott! franskan var najs fast när det var slut sa den sura tanten till mig hejdå. bäst i klassen. lite surt. hehe trevlig helg på dig också. så himla polen-pepppppp alla peppar, på lördag har vi pepp-möte och grillning!! kate nash, åhja! ♥ som vanligt vill jag skriva mer än tre sidor, dock är inte mina politiska lösningar fantastiska. jag tror jag kör på megaradikalt, vad annars kan man göra? något måste ju ske liksom

and every night finds us rocking and rolling on waves wild and wide

jag ångrar lite halv att jag inte ska till brighton i helgen. självklart av anledningen att en vårhelg i brighton med fint folk vore allmänt kalas, men även för denna händelse.
man vet ju aldrig

vickan och jag åt lite marsansås, bara marsansås, ifall någon forskare någon gång skulle komma på att det är nyttigt. det är ju inte lätt att säga i nuläget

vi kommer att dö samtidigt du och jag

heeeeeeeej idag var det underbart väder utomhus eller är fortfarande för den delen men jag har gått in. efter skolan firade jag i alla fall med att inte åka hem utan istället gick jag runt och kollade igenom alla böcker på hela bibblan. planen var att låna en och gå och sitta i stadsparken och läsa men tyvärr var alla som jag kunde komma på utlånade, eller ja det andra könet fanns men den var väldans tjock så jag orkade inte ta tag i den nu. får bli i sommar när det är slut på de övriga genusböckerna. men bland alla dessa böcker kom jag i alla fall på den briljanta idén att smsa beata och hon var faktiskt ledig så det blev en fika på stallbacken, naajs varmt och skönt och trevligt! :) sen åkte jag hem och nu har jag beställt harry potter 1 på spanska från bokus för 78 kronor, fett. ecuadortaggis! nu ska jag skriva ett arbete om vad män tjänar på att kvinnor utför en majoritet av det obetalda omsorgsarbetet! so long

she's got her lipstick on, here i come, da da dum

hela hela hela kvällen/natten har jag bakat muffins, oeffektivare människa får man leta efter. men så får jag ju för mig saker också, som att jag ska smälta ner den dyra chokladen och med hjälp av en plastpåsesprits tillverka små ord och figurer som jag sedan ska dekorera de färdigställda cupcakesen med. slutsats: det är svårt. den sista plåten råkade dessutom vara i ugnen dubbelt så länge som den skulle vara. hehe

repris av inför eurovision song contest på i bakgrunden, inte okej. speciellt inte eftersom jag råkade se det när det gick första gången också. det enda som var värt var att jedward tävlar för irland. såg dem nämligen massa på tv när jag var i england hahaha fett

nej nu är jag nitton, nu ska jag sova


Eurovision 2011 Ireland İrlanda - Jedward -... by eurovision_tv

summer in winter, winter in springtime

allt är upp och ner såhär den femte maj. det är vant-väder ute, jag har köpt 200 gram choklad för 74 kronor och lars eriksson spelar på dacapo i nora imorgon.

eh, va?

may the fourth be with you

godnatt

jalla jalla, alla som röstar på v är balla

det här med valreklam alltså. jag är en ganska (väldigt) indecisive människa och politik är ju inte det lättaste att ta ställning i. alltså är jag glad att jag inte måste gå och rösta om nu. extra glad är jag efter att ha hört vänsterpartiets nya slogan, för den gör ju inte direkt ställningstagandet enklare. jag kan nämligen inte bestämma mig för om jag hatar eller älskar den.

nu pluggar vi sista dekursen, kön makt och politik i sverige och eu, jag är taggish!

RSS 2.0