i wanna choose to die, and be buried with a rubik's cube

alltså jag gillar ju matte. har anmält mig till sommardistansförberedelsekurs i matte nu och är rejält pepp på att sitta uppe fina nätter och dricka te och räkna. oavsett vad det blir av mig i höst så känns det rätt fett. (i alla fall för tillfället, innan jag har börjat räkna några svåra tal)

för övrigt bjöd helgen på angenämt besök från ingen mindre än herman!! vi var på satin (för första gången på längeeeeeee) (det var fett), cyklade runt i nora, picknickade på en tågvagn, hängde med släkt, gick promenad, åt noraglass, kollade på harry p, besökte örebro, och sen var helgen slut. men det var mycket trevligt så länge det varade.

nu borde jag packa för imorgon ger jag mig av till göteborget.

ge mig åtminstone musik

jag är ingen fotograferande varelse så detta blir, till synes, ett tråkigt inlägg, men till höres desto roligare ska ni se. parkfesten alltså, vi spelade först, och sen var det väl lika bra att stanna kvar tänkte jag, och det var rätt tänkt. vet inte om jag var ovanligt positiv och lättillgänglig ikväll, men jag gillade seriöst allt jag hörde. och de flesta ganska rejält dessutom. så alltså:

tikkle me - braigt electroigt typ. liiiiite mer showigt än vi. alla var så himla mycket mer showiga än vi, som tur var hade vi en ascool rökmaskin som spårade ur lite under ditt kvarter och började bolma ur sig aldrig sinande mängder rök, vilket innebar att vi till slut fick sluta spela låten på grund av chock/förvåning/icke-seende av vad vi gjorde. ganska passande eftersom jag tyckte att låten gick dåligt. ganska kul i allmänhet. hade inget med tikkle me att göra, men lyssna på dem vetja!
trummor och orgel - den ena spelade trummor som dvärgen i snövit. fruktansvärt snabbt och fruktansvärt bra alltså. den andre spelade orgel. sånt de borde spela på satin
lars demian och david tallroth - jag skrattade
kraa - hittar bara ordet coolt, men ordet coolt låter töntigt och det är ju inte ordet töntigt jag vill få fram eftersom jag tyckte att det var coolt. så himla coolt. de spelade fiol och väckarklocka och lite annat, eller mycket annat
theresa andersson - vad ska en säga? kolla in ett videoklipp med henne så förstår ni, så sjuuuuuuuktttttttttt

och det var väl mina favvisar under dagen. inte illa va!

oj vilken kväll

jag lärde mig twittra!!!

och jag hittade detta fantastiska klipp!!!dessutom råkade jag trycka på en knapp så att texten där uppe blev asstor. fattar ingentinnnnnngggggg hejdå!

note to self

skriv aldrig så långa blogginlägg igen. usch så jobbigt det var, och klockan har redan hunnit bli fyra på morgonen. och jag har redan hunnit bli hungrig igen. synd att de inte skriver sig själva, för de är ju trevliga att ha.

oh, the memories come a streamin'

lyssnar på fantastika lekman och kom att tänka på knarrholmen, som jag, vad jag kan erinra mig, inte har berättat mycket om. det var alltså i slutet av maj som jag, de resterande ämsk:arna och herman begav oss till göteborgs skärgård för att lyssna på musik och slippa fastighetsdag. haha nej, skojade. i alla fall. vad som väntade oss var alltså världens bästa annika norlin i form av en säkert-solospelning, jens lekman, som vid den tidpunkten var min nyaste upptäckt och kärlek, idiot wind, som även hon för mig var ny och fin, och så såklart allt annat som festival på ö innebär. typ fästingar och bad. och lite fler trevliga band.

vi började resan med kokospannacotta som vi i drink- och snacksklubben hade förberett för att fira hermans tjugoförsta födelsedag!
väl framme var det fantastiskt fint. vi slog upp vårt tält nära havet och blev attackerade av fästingar och brännässlor.

makthaverskan.
icona pop.
första natten gick jag och herman till lilla scenen där det var några dj:s som spelade musik. det var ingen som dansade och vi kände inte för att vara de första, så vi ställde oss utanför området och dansade i skogen istället, men sen kom twin peaks-introlåten och då kunde vi inte motstå dansgolvet längre. det kunde ingen annan heller.
fint folk tog en välförtjänt vilopaus på klipporna
toast skagen på egengjord majonäs, avokado och en touch av tångkaviar!
fina fina idiot wind.
och sedan var det dags för säkert! hon var precis sådär bra som man trodde att hon skulle vara. berättade att hon kommit fram till att det bara är jobbigt och tidskrävande med spellistor så istället hade hon skrivit upp alla låtar som hon skulle spela på små papperslappar som hon hade i fickan, och så drog hon bara en lapp i taget, och så blev det den ordningen helt enkelt. hon spelade två nya låtar som var väldigt bra. hon coverade även hello saferide och spelade arjeplog på svenska. och det var väldigt roligt att alla i publiken verkligen var peppade och tyckte att det var precis så bra som jag tyckte att det var, och klappade in henne igen så att hon fick spela ditt kvarter, och klappade in henne ännu en gång. hon kom tillbaka och sa att det inte fanns tid kvar att spela något mer, men tackade för att vi bad om det.
i slutet av henes spelning kom jens lekman in, och sjöng på riot och på är du fortfarande arg, vilken han även spelade lite munspel i.
efter den fina spelningen gick vi, och många andra, och hängde ett slag på klipporna.
tills det var dags för jens lekman! och tyvärr, måste jag säga, blev jag lite besviken. av någon anledning, som jag inte kan sätta fingret på, tyckte jag att han var lite störig. och det var synd, för på livevideor jag tittat på tidigare har jag inte alls tyckt det, men nu gjorde jag det. men, fortfarande, stört bra musik. och fin är han ju i sin keps, haha.

kvällen tog slut, nästa morgon kom, vi packade ihop våra tält och sen var det bara en båttur till fastlandet, en spårvagnsfärd till centralstationen och en tågresa till sydligaste norrland kvar på det äventyret.

RSS 2.0