det här med att spela fiol osv

är hemma i nora, dricker ramlösa, spelar fiol. det här med att spela fiol. vem hade trott att jag helt plötsligt skulle pyssla med det så mycket? svar: inte jag i alla fall. men har höga förväntningar och förhoppningar på orkestern denna termin, styckena vi spelar känns på något vis lite mer övervinnliga. dels för att det fortfarande är i början av terminen, så att jag fortfarande har tid att öva, och dels för att jag har bestämt mig för att verkligen öva! vilket kanske inte egentligen säger någonting alls, men ska försöka sätta press på mig själv genom att till exempel sätta upp någon slags megakalender på väggen där en får kryssa för när en har tränat (ni vet typ som en hade när en var liten, som fiolläraren ritade upp i fiolblocket) (funkade då i alla fall) så att jag får skämmas riktigt ordentligt om jag inte övar. för alla som hänger på mitt rum det vill säga. (jag). strålande plan louise, strålande plan!
 
jag övade på tredje läget idag också vilket jag inte gjort på några år (säg inte till någon) och insåg att det inte är så jä-la svårt. det är ju bara att flytta lite på handen. asbra insikt jag kom till igår förresten: absolut tid att lära sig middleman av bright eyes på fiol, när jag nu ändå är inne på det här sex b-förtecken-spåret, tack vare/på grund av sats 1 i tavlor på en utställning. var även med och spelade lite folkmusik igår kväll med örebro studentspelmanslag. eller ja, spelade och spelade, lyssnade mest, spelade någon ton här och där. men det gjorde liksom inget, och det var trevligt, och en blev till och med bjuden på veganska kakor. så jag var helt klart nöjd. 
 
för övrigt är jag fascinerad av fenomenet tangentplan och förklarar detta ingående för alla som vill och för alla som inte vill höra om det. hade varit sjukt ledig nu om jag bara hade pluggat lite idag, men nu gjorde jag inte det så nu är jag bara ganska ledig. men det funkar fint det med. hade dock funkat finare om klockan inte redan var halv tre slagen, som det går, som det går. 
 
jag började förresten med en paintbild som skulle kunna förmedla den fantastiska storheten i förra helgens conor oberst/first aid kit/idiot wind-konsert, eftersom en ej fick ta kort och eftersom ord inte kunde beskriva storheten + en bild säger mer än tusen ord och så vidare. dock är den inte klar än, vet inte heller om den någonisin blir. så för säkerthets skull så föreslår jag att ni nu tar en minut och försöker föreställa er hur detta underbara konstverk skulle kunna tänkas se ut. 
 
 
var det inte magiskt, så säg?

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Jag vill se din paint-bild!

2013-02-02 @ 09:19:42
Postat av: louise

men den är ej klar! okej, ska jobba på den om jag får tid!

2013-02-04 @ 10:14:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0